Konyhai kisegítő

Konyhai kisegítő OKJ 21 811 01

Nyilvántartásba vételi szám: E-000229/2014/A015

p

Meghatározás:

A képzésben részt vevő alkalmassá váljon az alábbi feladatok ellátására:

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei.

Előkészíti a tevékenységhez szükséges helyiségeket, gépeket, berendezéseket, eszközöket, kézi szerszámokat, anyagokat, gondoskodik a tisztán tartásukról.

Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészíti a nyers- és feldolgozott élelmiszereket. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

p

Tanfolyamra az jelentkezhet, aki:

  • A 18. éves életkort betöltötte.
  • Egészségügyi orvosi vizsgálat alapján alkalmas.
  • Befejezett iskolai végzettséget nem igényel.
p

Jelentkezéskor adminisztrációhoz szükséges:

  • Foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely szakorvosa által kiállított alkalmassági vélemény (33/1198. (VI. 24.) NM rendelet szerint).
  • Személyi igazolvány, lakcímkártya
p

Tanfolyam leírása:

A képzés időintervalluma 280 óra.

A képzés időtartama alatt a konzultációkon való személyes megjelenések gyakorisága függ a tanuló előzetesen megszerzett tudásától, a szakmával kapcsolatos tapasztalataitól, amelyet tudásszint felméréssel fogunk ellenőrizni. A felkészülést az igénybe vehető tananyagok, valamint szakképzett oktatóink a tanórákon egyaránt segítik majd.

p

A képzés végén a sikeres vizsgát tett résztvevők:

OKJ 21 811 01 Konyhai kisegítő szakképesítést igazoló bizonyítványt kapnak.

p

A szakképesítés birtokában betölthető munkakörök:

FEOR 9236 Konyhai kisegítő

  • konyhai kisegítő
  • konyhalegény
  • konyhalány
  • konyhai dolgozó
  • ételkiosztó, tálaló

OKJ konyhai kisegítő jelentkezési lap

OKJ konyhai kisegítő jelentkezési lap VIZSGÁRA

OKJ konyhai kisegítő (SZVK)

© 2017 Süveges Képző- és Vizsgaközpont